zon
zon

Zonnepark Spijksterriet wordt ontwikkeld en gebouwd door duurzaam energiebedrijf Pure Energie en de samenwerkende energiecoöperaties in de toekomstige gemeente Eemsdelta.

Pure Energie

Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf uit Enschede. Al meer dan twintig jaar werkt het bedrijf aan het verduurzamen van Nederland door eigen windmolens en zonneparken te realiseren. Iedereen, zowel particulier, vereniging als bedrijf, kan de groene stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen door klant te worden van Pure Energie. Pure Energie heeft kennis van alle onderdelen: van locatieonderzoek, planologische procedure en omgevingsproces tot bouw en beheer van windmolens en zonneparken en het leveren van groene stroom. Ook leveren zij zonnepanelen aan bedrijven en particulieren.

Gezamenlijke energiecoöperaties in de toekomstige gemeente Eemsdelta

De samenwerkende energiecoöperaties in Eemsdelta bestaan uit op dit moment zeven coöperaties die ieder in hun deel van Eemsdelta leden hebben. Wij zijn allen bewoners van dit gebied en vinden dat de energietransitie belangrijk is maar dat mag niet ten koste gaan van het leefklimaat in onze regio. Daarom willen we zelf zeggenschap krijgen over nieuwe projecten in ons gebied. Ook willen we zorgen dat de winst op zonneparken in het gebied blijft. Daarom willen we minstens 50% eigendom van de parken verwerven zodat we ook daadwerkelijk wat in te brengen hebben.